Det var en gång

mars 12th, 2014

I höstas hittade jag en gång som leder in till ”vildmarken” bakom rhododendronen. Eftersom blommor från rabatten spridit sig ut i gången och träd och buskar sträckt grenarna över den, hade jag inte sett den tidigare. Nu har jag rensat fram den. Kan jag sedan bara få lite ordning på rabatterna intill,  kan det nog bli riktigt fint.

 

006

 

Jag har också satt upp de två fågelholkarna av björk jag köpte i januari. Det är nog hög tid nu, så vår-rusiga som fåglarna verkar vara.

 

003

 

Sedan har jag bestämt mig för att det där med att rensa kirskål inte alls är så farligt. Det är rätt kul att försöka få upp så långa rötter som möjligt, och rensandet ger resultat.

Revsmörblomman, däremot, är ett elände. Den växer i hela gräsmattan och kryper så nära marken att gräsklipparen inte kommer åt den. Enda utvägen verkat vara gift och det tänker jag inte använda. Härmed utnämner jag sagda blomma till mitt absoluta hatobjekt bland ogräsen.

2 Responses to “Det var en gång”

  1. Cecilia skriver:

    Fint med en hemlig gång! Och fågelholkar!

  2. Anette skriver:

    Revsmörblomma har jag ingen aning om vad det är. Här har vi istället hela gräsmattan full av solrosfröskal :-) . Vad mysigt med hemliga gångar! Här har det varit vårkänsla ett par dagar men nu hotar de med vinter och kyla igen..

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu