Trädgårdsrapport en regnig majdag

maj 6th, 2014

Nu go’ vänner kommer det en massa trädgårdsbilder som möjligen inte är jätteintressanta. Men jag bloggar ju inte bara för er skull, utan också för att själv minnas och kunna jämföra år från år. Så ni kan titta på dem ni vill och med gott samvete hoppa över de andra. ;-)

Bädd I: Det här är löklandet, gul lök, röd lök, silverlök, vitlök och purjo samsas med lite bladgrönt och spenat.

 

006

 

 

 

Bädd II: Kållandet, där jag verkar ha hejdat det mesta av snigel- och gråsuggeangreppen. Nu har jag täckt med tyllgardin istället för fiberduk. Lite luftigare, men ändå ett hinder för kålflugor och fjärilar – hoppas jag. Här växer bland annat broccoli, kailaan, rovor och kålrabbi. Blomkålen har de eländes djuren satt i sig helt och hållet. Jag har också petat ned lite vitlök här och var.

 

005

 

 

 

Bädd III: Just nu finns här spritärt, amarant och plocksallad. När jorden blivit lite varmare, ska jag peta ned bönor också.

 

004

 

 

 

Bädd IV: Färdigfylld idag, kanske lägger jag på en säck jord till. Här ska det framför allt växa rotfrukter. Zinkbaljan i bakgrunden innehåller mer lök.

 

007

 

 

 

Pallkragen: Här växer morötter, plocksallad och rädisor, som förhoppningsvis ska bli klara innan squashen helt tagit över.

 

003

 

 

 

Växthuset: Det mesta står i småkrukor än så länge, men de tåligare växterna står där även nattetid.

 

008

 

009

 

 

 

Tomaten jag bröt av, utvecklade aldrig rötter i vattnet. I förrgår chansade jag och satte den i jord. Först såg den väldigt ledsen ut, men nu verkar den ha repat sig och första blomman har slagit ut.

 

010

 

Runda morötter och plocksallad, samt krukan med smultron och jordgubbar.

 

011

 

 

Sex av mina åtta busktomater. De får stå ute så fort temperaturen är minst åtta grader. Annars bor de i ateljén, de är alldeles för tunga att bära till och från växthuset.

 

016

 

 

 

Auberginerna växer och verkar må bra. Kalla dagar som denna står de i ateljén, annars får de vara i växthuset på dagarna.

 

017

 

 

Längst bak lite kryddörter, närmast kameran lagningslappar till gräsmattan på innergården. Ska försöka bli av med tusenskönorna där i alla fall.

 

019

 

 

Solrosor och kinesisk blekselleri väntar inne på varmare väder.

 

021

 

 

Och så mina stackars döda jordgubbar. De tog sig så bra, men dog av vattenbrist under påsken.

 

014

 

 

 

Slutligen gräsmattan-som-förhoppningsvis-ska-bli-någonting-ängsliknande-med-tiden. Gullvivor finns där i alla fall så att jag kan vara nöjd.

 

001

 

 

 

2 Responses to “Trädgårdsrapport en regnig majdag”

  1. Ann-Sofie skriver:

    De förbenade sniglarna är ett gissel. Det finns ingen nåder för dem.

  2. gunvor skriver:

    Vilken trädgårdsmästare det blivit av dej ! Och inga tendenser syntes till det märktes när du växte upp! Det blir kul att smaka av härligheterna såsmåningom.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu