Överflöd

september 9th, 2016

Jag gillar ord och funderar ofta över deras betydelse. Men vissa ord är så vanliga att jag inte riktigt reflekterar över dem. Tror inte att jag tänkt på förut att ordet överflöd ursprungligen betyder att något rent bokstavligt flödar över (i det här fallet) bunkens kant.

CIMG2617

 

Det här fick jag ihop på bara några minuter. Ändå måste jag slänga en hel del som de där eländiga grönsaksflyna tuggat på. Nu skördar jag innan de är helt mogna och låter dem ligga till sig inne ett par dagar. De blir inte riktigt lika smakrika, men hellre det än få kasta ännu fler.

4 Responses to “Överflöd”

  1. Anette skriver:

    Åh, nu blir jag ju så avundsjuk! Det går inte att jämföra tomater som köpts med de man odlar själv, men det är många år sedan jag gjorde det sist. Ska just gå ner och se om rödbetorna borde tas upp. Man ska tydligen ta dem innan de är alltför stora för då blir de träiga, läste jag någonstans. Ha en fin helg!

    • KataM skriver:

      Min tur då att bli avundsjuk på dig. Jag älskar rödbetor, men har inte fått skörda en enda. Bladen är frodiga och fina, men ingen har bildat knölar. Min teori är att de fått lite för mycket skugga från högre växter intill.

  2. Cecilia skriver:

    Din blogg har slutat synas i min blogglista, så konstigt!
    Härligt med detta tomatöverflöd! I röd skål, så vackert! Jag fick avsevärt färre…
    Jo, lite nördvarning även om du inte lärt klingonska. Än? Jag gillar också Star trek, mest de äldsta avsnitten.
    Live long and prosper!

    • KataM skriver:

      Tekniken är konstig ibland. Jag brukar titta in till Spiderchick via din blogglista och den länken har varit borta i några dagar, men att min blogg inte syns där har jag inte tänkt på.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu