Stickar vitt

april 3rd, 2013

Gårdagens garninköp hade som sagt en god anledning.

Jag har med största sannolikhet fått arbete över sommaren. På en servering. Ägarinnan håller med kjolar. På överkroppen ska vi ha vita kläder och dem får vi stå för själva.

Jag äger inga vita kläder. Dels ser jag rätt blek och ämlig ut i vitt, men framför allt brukar jag inte kunna hålla mig ren särskilt länge. Samma sak med dukar – ju ljusare de är, desto mer spiller jag. Det finns alltså en god chans att innehavarinnan kommer att ångra sitt val av klädfärg. ;-)

Hur som helst, måste jag skaffa kläder och det är inte så lätt. Bara det att jag inte är en pinnsmal tjugoåring begränsar utbudet en hel del. Sedan måste jag ha något som går upp ända i höjd med halsgropen, eftersom jag så lätt får soleksem. Och så behöver man kunna tvätta det i maskin, helst i 60 grader. Och slutligen vill jag inte lägga en massa pengar på kläder som jag kanske inte ens kommer att använda särskilt mycket i framtiden.

Därför stickar jag vitt. På stickorna just nu finns en kofta som kommer på bild när den är klar. Och igår på stickkaféet köpte jag garn till en kortärmad top.

 

014

 

 

Jag vet inte än hur jag ska sticka den. Det blir inget avancerat i alla fall. Här handlar det om funktion, inget annat.

One Response to “Stickar vitt”

  1. Cecilia skriver:

    Lite jobbigt med vitt…jag har det heller aldrig om jag slipper. Av ungefär samma skäl som du! Du kunde kanske sticka en uppifrånochned-tröja, som koftorna fast utan knäppning. Då kan du precis bestämma hur högt i halsen den ska gå!
    (Arbeta på café låter ganska tungt men väldigt, väldigt roligt! Hoppas det blir kul!)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu