Förra årets experiment med att göra örtsalt blev mer än lyckat. Så nu har jag börjat med årets produktion.
Till en början har jag tagit vara på persiljan som övervintrat, eftersom den börjat gå i blom.
Fast några blommor sparar jag för att ha eget utsäde nästa år.
Sedan hade mamma läst om att använda fläderblom i örtsalt och eftersom flädern växer som ogräs bland mina tallar och rhododendron så måste jag ju prova. Jag gjorde en variant med rosmarin och en med citronmeliss. Båda blev goda. Jag var rädd att flädersmaken skulle bli för stark, men man anar den bara lite lätt i bakgrunden.
Fläder i salt låter inte helt optimalt, men i socker är det gott. Gör på samma sätt som med saltet, men med socker i stället, spara och använd i bakverk i vinter. Jättegott!
Jag vet, det låter inget vidare. Men det var faktiskt gott. Förstår att sockervarianten är smaskens, men själv äter jag LCHF, så det är inte riktigt aktuellt.
Vackra persiljeblommor!
Undrar om jag kommer fram till att göra örtsalt, det verkar dels trevligt och dels tidernas chans att få det gott och garanterat bara salt med örter i!