Spånad

juli 4th, 2012

Idag bestämde jag mig för att ta paus från hus- och trädgårdsarbetet. Ibland behöver man lite omväxling, hur roligt det än är.

På förmiddagen åkte jag in till Vadstena för lite proviantering. Det började bli väldigt tomt i kylen och även om aptiten inte är på topp sådana här varma dagar, så behöver man ju ändå få något i sig.

På eftermiddagen läste jag en stund. Men sedan slog ett plötsligt begär efter att spinna till. Så jag plockade fram spinnrocken och lite ull från en tidigare omgång av fiberklubben. Det är härliga fibrer, en blandnig av corriedale och alpacka. Färgen heter orkidé och är riktigt snygg. Men det är bara 50 gram, vilket gör att jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på med det. Delvis av den anledningen har det blivit liggande.

Nu bestämde jag mig i alla fall för att spinna tunt utan att dela bandet, och sedan kedjetvinna för att inte blanda färgerna i tvinningen. Vad det sedan ska bli av garnet kommer jag väl på när det är färdigt. Hoppas jag.

Vädret var lika ljuvligt som i går, så jag satte mig ute på terrassen och spann. Det känns att det är ett tag sedan sist, men nu med en halv spole spunnen, har fingrarna börjat få in känslan igen.

2 Responses to “Spånad”

  1. Cecilia skriver:

    Kedjetvinna, är det samma sak som navajo? i så fall gillar jag kedjetvinna bättre! :-)
    Fina färger, orkidé är ett bra namn! Ser ut som att du snabbt fick in känslan i fingrarna!

    • KataM skriver:

      Ja, det är samma sak som navajo. Jag använder hellre ordet kedjetvinna. Det ger i alla fall en liten aning om vad det handlar om för dem som inte spinner själva. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu