Mera från trädgården

juli 3rd, 2012

Soskensdagar betyder trädgårdsarbete. Att stanna inne dagar som den här om jag inte måste, det finns liksom inte på kartan.

Jag har ägnat bra många timmar åt att gräva upp kirskålsrötter i rosenrabatten, för att sedan äntligen komma åt att gödsla. Att rädda ädlare växter var inte möjligt. Allt rök med. Jag tänker att jag ägnar den här säsongen och början på nästa åt att fortsätta plocka allt grönt som  tittar upp. Sedan borde den eländiga kirskålen vara skapligt under kontroll, så att jag kan plantera något vackert tillsammans med rosorna. Just nu är jag inne på lavendel. Rosor och lavendel – en riktig klassiker.

På ett annat ställe fanns en riktig skräphörna. En liten, klippt ek, ful med spretande grenar åt alla håll omgiven av manshöga nässlor i mängd. Och bredvid en halvrutten pall med lite överbliven gatsten och trädgårdsplattor. Nu är bara pallen kvar och den ska väck den med. En vacker natursten kom fram. Den får vara kvar.

Nu skulle jag behöva rensa runt den stora rosenbusken, så att den också kan få lite gödning. Men den är så otroligt taggig. Jag vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att inte riva sönder mig helt.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu