Det är inte alltid det går som man tänkt sig, minsann.

april 3rd, 2012

Jag har haft problem med varptrycket ett tag. I början blev det så bra, men sedan började det bli svagt och ojämnt. Jag har kollat ramen, tänkt och funderat, men inte kommit på någon förklaring.

Härom dagen blev trycket så dåligt att en blomma inte syntes alls. Lisbeth föreslog att jag skulle maskera allt runt omkring och trycka om den osynliga blomman. Sagt och gjort! Resultatet blev en kolsvart form av utfluten färg. Jag tror att jag har förklaringen på det. Pappret jag maskerade med var rätt tjockt, vilket gjorde att ramen inte låg dikt an mot varpen. Suck!

Sedan bad Lisbeth mig kolla om rakan man brer ut färgen med var jämn. Och det var den inte. Jag insåg att jag använt en annan raka i början. Så när det var tryckdags idag, bytte jag tillbaka. Och se: ett jämt och tydligt tryck.

Jag har lärt mig en del på detta, det är det positiva. När väven är nedklippt, får jag hur jag ska göra för att få det att se så bra ut som möjligt. Jag har ett antal alternativa idéer som jag klurar på.

I tur och ordning: svagt tryck, svart blaffa och bra tryck.

Nu har jag börjat med Dräll á la Östergötland på riktigt. Jag startar med en tablett. Det blir bra att öva sig på. Julröd och grann blir den, trots att vi närmar oss påsk.

One Response to “Det är inte alltid det går som man tänkt sig, minsann.”

  1. Gunilla skriver:

    Vilken härligt röd färg på tabletten!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu