Textil uppdatering

april 18th, 2012

Nu är fyra mattor klara – bara pappersmattan kvar.

Och så har jag vävt färdigt den första duken á la Östergötland, en tablett i rött och svart. En och annan tråd har gått av. Jag hoppas att det blir bättre längre fram. Men kul är det och det går faktiskt rätt fort, trots tunt garn.

Så har jag börjat planera gardiner i myggtjäll och tuskaft. Randiga på längden ska de bli, tänker jag. Frågan är bara om jag hinner med dem innan skolan slutar. Varpa ska jag i alla fall göra, så får vi se om det blir till att väva dem i huset.

3 Responses to “Textil uppdatering”

 1. Syster Yster skriver:

  Jag blir alldeles matt av din produktivitet ;-) Såg förresten en riktigt snygg trasmatta i ett skyltfönster idag. Inslaget var smala skinnremsor i olika färger. Läckert!

  • KataM skriver:

   Själv tycker jag att jag inte hinner någonting. Det är så mycket runt omkring som tar tid och energi.
   Längtar efter att få sitta i ett eget hus och väva ostört i timmar i sträck. Då kommer det att bli fart på produktionen. :-)

 2. Cecilia skriver:

  Vackra färger på mattorna!
  Östergötaland ser fin ut, rutor går snabbt bara för att man hela tiden gör ”bara en till”!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu