Helgrapport från trädgården

maj 21st, 2012

I helgen blev det nästan inget gjort inomhus. Jag bestämde mig för att njuta av det fina vädret och se om min trädgård istället. Trots att jag arbetade korta stunder och tog det lugnt på terrassen där emellan, blev det en hel del gjort.

Jag köpte mig en såg och gick lös på en del döda trädgrenar, samt den skog av asksly som börjat etablera sig mitt i tallhäcken. När det var gjort och gräset blivit klippt, såg komposten ut så här:

Jag behöver verkligen de två kompostbehållare pappa lovat ordna åt mig. För så här kan jag ju inte ha det.

Ogräset jag rensat ligger utbrett på terrassen i förhoppning om att vädret ska bli riktigt varmt och soligt i veckan. Jag vill vara säker på att alla rötter är ordentligt döda innan jag fyller på komposten med det också.

Trädgården visar som sagt upp nya härligheter för mig varje gång jag kommer. Jag har ett högt, knotigt, vackert gammalt päronträd. Nu blommade det för fullt och mitt bland de vita päronblommorna klängde en blå klematis.

Och de okända träden –  paradisäpple?, rosenapel? – började slå ut. Hoppas att de inte blommat över till nästa helg!

Men det finns mindre prunkande delar av trädgården också. Här var det grönt och fint innan jag tog bort kirskålen. Nu är det bara trist. Härligt – då får jag fundera på vad jag kan hitta på för att göra det vackert här också!

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu