I trädgården just nu

juli 17th, 2012

Kanske dags för lite nya bilder från trädgården. Det var länge sedan sist.

Det märks att här har bott trädgårdsintresserade människor en gång i tiden. Precis när klätterhortensians blomsterprakt sinar, slår blommorna i rabatten framför ut. Sådan tajming  kräver att man vet vad man sysslar med!

Jag blir lite osäker på vad det är för blommor. De liknar plymspirea, men är rosa och rosa plymspirea har jag aldrig sett förut. Och inte hittar jag det när jag googlar. Skumt! Nåja, vackra är de i alla fall.

De flesta rosorna står i full blom. Men en liten stackare dröjde länge med att ens visa upp några knoppar. Men nu är den på gång. Min enda gula ros, visar det sig.

En buske har jag varit nyfiken på länge. Den visade sig vara en hortensia. Jag är inte så väldigt förtjust i de där hortensiorna med stora blommor. Men den här är riktigt söt. Tyvärr står den på ett ställe med tre förkrymta vinbärsbuskar som inte gör någon glad, och maaaasssooor med ogräs. Så där har jag planer på att gräva rent och bara ha gräsmatta. Jag hoppas att hortensian går attt flytta på, för den vill jag gärna ha kvar.

Det här körsbärsträdet står på grannens tomt, men jag har glädje av det ändå. Bären sitter för högt för att nås. Men de är vackert röda mot grönskan och fåglarna underhåller med flygshow när de kommer för att äta.

One Response to “I trädgården just nu”

  1. dominic skriver:

    fint! speciellt de rosa blommorna :)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu