Spetsigt värre 2

augusti 11th, 2012

Det finns (naturligtvis) ett spetsmuseum i Vadstena och det passade jag på att besöka idag.

Där pågick två utställningar. En med tyska spetsar i metall. Mycket fint, men kanske inte så användbart för gemene man. Det var spetsar av det slag man kan se på gamla porträtt av kungar och drottningar, och på en del kyrkliga textilier för de stora högtiderna. Men det fanns några moderna halsband som jag inte skulle haft något emot att bära.

Det jag riktigt fastnade för, var utställningen med knypplade och broderade alster av Ingrid Eggimann-Jonsson. Hon fanns representerad på slottets utstlänning också. Men här var det mer – och mer varierat. Titta bara!

Dessutom hade hon gjort en bilderbok för barn om en prinsessa som gör sin egen brudklänning så att säga från ax till limpa. Man kunde köpa reproduktioner av bilderna. Det föll jag för, så klart, och valde en bild där prinsessan sitter och spinner. Den ska få sin plats i ateljén.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu