Brödbak

november 17th, 2012

Jag skickade efter kokosnötsmjöl och lite annat från LCHF-butiken härom dagen. Det var första gången jag handlade där. Det känns alltid aningen oroligt första gången jag provar en ny nätbutik. Men det här var väldigt smidigt och bra på alla sätt.

Jag har inte använt kokosnötsmjöl förut, så idag var jag tvungen att begå premiär med ett ljust bröd. Jag manipulerade receptet jag hade en del. Det där med att experimentera i köket har jag alltid gillat.

 

Kökskemistens laboratorium

 

Det blev riktigt gott, tycker jag. Och det var ju tur med tanke på vad mjölet kostar. Men jag köpte det egentligen för att baka saffransbröd och pepparkakor. Det är bara jul en gång om året, så då får det kosta.

 

 

Själva julbaket får vänta lite till. Så nära inpå första advent som möjligt vill jag göra det.

Jag gillar att gå och längta och sukta. Det är inte alls lika mysigt om man tjuvstartar. Där skiljer jag mig från de flesta, inser jag. I oktober börjar jag närma mig affärer med allt större misstänksamhet och försiktighet, för att snabbt kunna fly fältet om där finns pynt och spelas julmusik. Efter första advent kan jag andas ut igen och frossar med desto större glädje i julförberedelserna.  :-)

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu