Trollbonad

mars 10th, 2013

Nu är jag färdigt med trollbonaden.

Själva broderiet tog ju inte allt för lång tid. Men sedan gällde det att skaffa ett lämpligt band att kanta med. Och därefter måste jag bestämma hur jag skulle sy fast det och hur jag skulle göra själva upphängningsanordningen. Det är märkligt vad mycket funderande och planerande sådant kräver.

Jag insåg snart att det inte skulle gå att vika bandet snyggt i hörnen. Så i stället klippte jag bandet i fyra delar och sydde fast dem var för sig med överlappning. Sedan gjorde jag två ”hankar” av det överblivna bandet för upphängningen. Då kan man välja mellan att nåla genom banden eller att sätta dit en pinne med snöre och bara behöva göra ett hål i väggen.

 

002

One Response to “Trollbonad”

  1. Cecilia skriver:

    Listigt med banden på fin bonad!
    Koftan i inlägget innan serr ut att kunna bli en pålitlig vän, en sådan där som passar till mycket!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu