Oj, vad jag hann idag!

april 5th, 2013

Först blev det en tur till en handelsträdgård, en plantskola, bilverkstaden (tog ca fem sekunder att klämma dit en plastgrej) och en målarfirma (måste måla fasaden jag ska sätta växthuset mot).

Sedan planterade jag om de inneblommor jag köpt.

Det här är en ny bekantskap för mig, en twiggy. Enligt uppgift lättskött och en av de bästa luftrenare man kan hitta. Men sedan är den ju lite annorlunda och sådant faller jag lätt för.

 

015

 

En gammal dröm; kungsängslilja. Den får flytta ut så småningom och kan förhoppningsvis överleva.

 

018

 

Låt mig så få presentera Audrey! Jag hoppas hon ska äta några av de sorgmyggor som stortrivs i ateljén just nu.

 

013

 

Sedan blev det trädgårdsdags.

 

005

 

009

 

010

 

De blå penséerna är en chansning, för den krukan är för tung att flytta in på natten. Men jag var sååå trött på att se vissen ljung varje gång jag tittade ut genom köksfönstret. De ska tåla så mycket som tio minusgrader, så om det inte blåser för mycket kan det nog gå vägen. Och så kan man ju alltid täcka med fiberduk på natten.

Jag har gott om katter som stryker runt huset och det är jag glad för med tanke på möss. Men jag är inte lika glad åt att de använder biten närmast huset som toalett. Jag förstår det, absolut. Det är ju den enda mark som är upptinad. Men jag tycker det är måttligt trevlig med en massa kattskit när jag är där och jobbar. Så nu har jag lagt dit grenar och kvistar.

På framsidan som syns från vägen har jag lagt småklipp. Det ser lite trevligare ut.

 

002

 

Där häcken skymmer insynen däremot, har jag lagt större grenar och mahoniaklipp.

 

006

 

Jag hoppas att det blir mindre attraktivt att uträtta sina behov där nu.

Så småningom ska jag hitta en permanet lösning, men det här får duga just nu.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu