Plantskolebesök

april 19th, 2013

Idag hängde jag nästan på låset till Oves Plantskola i Motala, som har en massa erbjudanden just nu. Och för en gångs skull passade de ihop med mina planer.

Här står två honungsrosor som ska få klättra i ett vackert växt, men stendött träd. En ros till fick följa med, eftersom tre rosor gav rabatt (!). Den vet jag inte var jag ska sätta.

 

004

 

Lite lavendel som ska få bli kantväxt i rosenrabatten.

 

008

 

Sex säckar barkmull blev det också. Den ska användas runt växthuset och odlingsbäddarna. Det lär väl inte räcka, men mer fick man inte köpa till specialpris.

Sedan har jag sått fröer och omskolat plantor.

Jag har införskaffat ett par planteringsunderlägg och en liten, smidig jordskopa, två sådana där enkla men helt suveräna hjälpmedel som jag bara älskar. Det som förut var ett jordigt kaos är nu förvandlat till ett under av renhet. Knappast en jordsmula hamnar på golvet och händerna är rena och fina. :-)

 

001

 

Här står tuffingarna bland mina plantor ute i terrassens läigaste hörna och vänjer sig vid livets realiteter. Det är inte något höjdarväder idag.

 

cats

 

Nu är jag trött och tänker tillbringa resten av dagen med fånstirrande på film i kombination med stickning och kanske någon liten trudelutt på pianot.

Trevlig helg!

 

 

2 Responses to “Plantskolebesök”

  1. Cecilia skriver:

    Jag bävar inför den där omskolningen…men det blir nu, på söndag! Den gula skopan såg fiffig ut, en sådan ska jag också ha! :-)

  2. Karin skriver:

    Härlig med honungsrosor! Det blir nog jättefint.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu