Odlingslimpa

maj 18th, 2013

Odlingslimpor hade jag inte hört talas om förrän jag läste en av trädgårdsböckerna jag köpte i vintras. Och härom dagen stod det om det i en trädgårdstidning jag köpte. Jag bestämde mig för att prova, eftersom jag inte hade någon bra plats att odla squash på.

I korthet går det ut på att lägga upp en hög med kvistar, t ex från häckklippning, i en hög. Sedan bygger man på med allt finare trädgårdsavfall, gödsel eller gräsklipp, kompost och till sist ett lager jord. Sedan är det bara att sätta igång och odla. Materialet inne i limpan kommer att börja komposteras och därmed blir bädden varm. Efter några år har hela härligheten förvandlats till jord.

Nu hade jag varken material till eller behov av en stor limpa. Det blev mer en liten kulle. Så jag vet inte om jorden kommer att stanna kvar när det börjar regna. Jag har sått och planterat diverse saker runt om för att få rötter som binder jorden. Men det tar ju ett tag innan de utvecklats. Men jag tänker att jag kan täcka hela härligheten om det blir kraftigt regn. Misslyckas det, är det ingen katastrof.

En bra idé är det hur som helst.

 

007

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu