Osedvanligt trevlig marknadsdag

juli 6th, 2013

Idag var det dags för ”Heda gammaldags marknad”. Det är en sådan där trevlig marknad där det vanliga tingel-tanglet är utbytt mot riktigt hantverk. När det är så vackert väder som idag, kan jag bara gå runt och njuta av sommaren och allt fint i stånden. Behöver inte alls köpa en massa. Det enda jag hade med mig hem var faktiskt en tavla och tre tvålar. Och då var jag där från tio till halv fem. Lite att äta blev det ju också: jordgubbar och grillad lammkorv. Inte samtidigt, dock.

Lite fina veteranbilar fanns det också…

 

007

 

 

…och musik och dans.

 

006

 

Marknadsområdet finns precis invid kyrkan, som är från 1100-talet.

 

008

 

Och bäst på hela dagen var konserten som hölls där. Det var gruppen Fyra röster, bestående av elever från Musikhögskolan i Stockholm, som sjöng. Mestadels alla fyra a capella och med tonvikt på renässansmusik. Som jag älskar! Det var tuppskinnsläge ett antal gånger där, kan jag säga.  :-)

(Vad är det förresten som gör att människor inte stänger av mobilerna på konserter? Glömma kan man naturligtvis göra. Det händer mig med ibland. Men när den första telefonen ringer, varför ser man det då inte som en signal (!) till att kolla om man själv stängt av?)

One Response to “Osedvanligt trevlig marknadsdag”

  1. Cecilia skriver:

    Det där låter som en bra marknad! Jag är så trött på de där marknadsstånden som dyker upp överallt med just tingeltangel, alla marknader blir ju likadana på det sättet.
    Det dr med mobiler är helt otroligt; satt på ett föräldramöte där problemet med elevernas mobilvanor diskuterades och så ringer det i fickan på en pappa lite framför mig. Han tar fram mobilen, tittar på den, stänger av den…men strax därpå ringer det i hans andra telefon…öh?!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu