Odjur

juli 7th, 2013

 

Hittade den här rackaren på gräsmattan. En fäbroms, och en hona till på köpet om jag ser rätt. Tycker inte om dem!

 

cats

 

Fast den gillar väl inte mig så vidare värst heller. Först instängd och fotograferad, för att sedan dö. Fast än lever den och jag har inte talat om vilka planer jag har för den. Hur som helst, fascinerande är den och ögonen är otroligt vackra, metalliskt skimrande i regnbågens alla färger. Lite som en oljefläck. Tyvärr svårt att fota med en plastvägg i vägen.

Igår tog jag bort fiberduken från kållandet. Det började bli alldels för trångt. Så nu är det bara att hålla tummarna för att alla otäcka skadeinsekter håller sig på avstånd.

 

020

 

Jag sådde en asiatisk kålväxt som heter kailaan. Det är svårt med nya växter att veta hur man ska hantera dem. De första åt jag späda och då var stjälkarna riktigt mjälal och goda. Nu är de för träiga, utom i toppen. Men å andra sidan har de fått blommor som är både vackra och goda.

 

023

2 Responses to “Odjur”

  1. gunvor skriver:

    den bromsen hoppas jag att du tog kål på,

    • KataM skriver:

      Lämnade den i burken ute i solen i kanske tio minuter och när jag kom tillbaka för att ta kål på den, var den redan död.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu