Ytterligare en härlig sommardag.

juli 9th, 2013

Jag gillar det där när det är så varmt att dörrar och fönster kan stå öppna och man går ut och in som om trädgården vore en del av huset. En annan bra sak med värmen är att det känns helt okej att jobba korta stunder och sätta sig i skuggan med en bok där emellan.

På nyttofronten har jag framför allt pysslat om tomater och paprikor. Jag bar ut alla krukor jag kunde. Sedan har jag luckrat jorden, tagit bort fula blad, tjuvat tomater och vattnat rejält. Den mexikanska tagetesen var uppe i takhöjd, så den skar jag ned rejält. Jag sådde den ju för att den skulle vara bra mot skadedjur och planen var hela tiden att ta bort den när den blev för stor.

 

002

En paprika har jag som har stått ute sedan nätterna blev tillräckligt varma. Den är betydligt mindre än de andra. Kul att se hur mycket nytta växthuset faktiskt gör.

 

001

 

Men paprikorna i växthuset har börjat blomma. :-)

 

004

 

Ibland förstår man inte riktigt vad som händer i trädgården. Jag köpte en tidning där det följde med en påse frön till en bladgrönsak som heter amarant. Det var en blandning av röda och gröna plantor. Det röda grodde mangrant och har växt till sig jättebra. De gröna däremot hade en dålig grobarhet och de plantor som ändå kom upp dog snart. Märkligt! Så här ser i alla fall de röda ut.

 

011

 

Jag har rensat lite ogräs intill väggen på ett ställe också. Och plötsligt vällde det upp enorma mängder av en röd bagge. Det måste i alla fall varit över femtio. Min första tanke var eldlus. De brukar kunna samlas i skock sådär. Men de här var mindre och hade inte samma mönster på ryggen. Fast efter lite googlande och läsning i min insektsbok, tror jag att det är eldlus i alla fall, fast larver. Och de verkar inte vara skadeinsekter, så då får de vara ifred. Den här släppte jag ut igen när jag tittat färdigt på den.

 

016

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu