Har kommit en bit

juli 25th, 2013

Igår satte jag igång med nya garnet och nu är snart resåren på bakstycket klart. Ett par varv till bara, så får jag börja med själva mönstret.

 

001

 

En sak är skum med den här stickningen. Jag stickar uppenbarligen normalhårt, för det brukar alltid stämma med stickfastheten. Det är så ytterst sällan jag får byta stickstorlek, att jag nästan aldrig stickar provlappar. Men det här är ett bandgarn i bomull och sådant är jag inte van vid, så därför blev det en provlapp trots allt. Och det var ju tur. Jag började med stickor 4,5 som det skulle vara. Men jag fick gå upp och upp och upp igen. Inte förrän jag kom till nummer 6 blev det som det skulle.

Annars är det en enkel modell, bara två fyrkantiga stycken som sys ihop med hål för huvud och armar. Och själva mönstret är lätt, bara räta varv, men vart sjätte med omslag mellan varje maska, omslag som man sedan släpper på nästa varv. Inget tänkande och räknande alltså, vilket passar väldigt bra just nu för jag är trött och rätt virrig. ;-)

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu