Parallellarbete

juli 26th, 2013

Förutom de just nu vilande projekten, har jag tre aktiva på gång.

Först är det så klart sommartoppen, precis så snabb- och lättstickad som jag hoppats.

 

007

 

Men sedan har jag också gjort klart prov-krokningen och blev sååå sugen på att börja på något riktigt, fast i all enkelhet.

Det blev en ”platt-krokning” som ska bli grytlappar. Det blir lite glest, så jag funderar på att göra dem dubbla och till på köpet få dem likadana på bägge sidor. Frågan är bara om garnet räcker. Svårt att veta åtgången på en teknik man inte är van vid. Men jag krokar av garn jag har liggande, så att få tag på mer kan jag nog glömma.

 

005

 

Och så ett par väldigt enkla pulsvärmare av ett par ganska små ullnystan jag hittade.

 

002

 

Det var kul, det här med krokning. Särskilt rundkrokningen är riktigt häftig. Man har bara ett mindre antal maskor på nålen i taget och vänder arbetet stup i kvarten för att komma vidare. Det verkade hur knasigt som helst när jag läste beskrivningen, men blev fullkomligt självklart när jag bara satte igång med det.

2 Responses to “Parallellarbete”

  1. Cecilia skriver:

    Tre trevliga arbeten, ser det ut som!
    Jag kanske sagt det förut men jag har svårt att få plattkrokning bra, det krulllar sig, men rundkrokning är kul! Bara en omgång till, tänker man gång på gång tills det är klart!

    • KataM skriver:

      Det är sant, platt rätkrokning rullar sig, precis som slätstickning. Men nu har jag lärt mig att man kan kroka avigt också och då kan man till exempel göra en kant av mosskrokning för att komma ifrån problemet. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu