Oflyt

juli 31st, 2013

Den senaste veckan har varit… ja… kanske inte helt optimal, kan man säga.

Jag har krossat en av mina tallrikar. Det var mamma och pappa som köpte dem en gång i tiden. Sedan tog mormor och morfar över dem och när mormor dog lade jag vantarna på dem. Så återvände de till mamma och pappa några år för att komma åter till mig när jag köpte huset. Genom allt detta har ingen enda gått sönder, några är aningen kantstötta, det är allt. Men nu har jag som sagt krossat en. Jag klarar mig utmärkt med de elva som är kvar. Men retfullt är det. (Sparar skärvorna, de kan nog bli något)

 

010

 

Sedan passade jag på att lägga lakan när föräldrarna var här och jag kunde få hjälp. Tog dem ur plastpåsen jag lagt dem i när jag insåg att de nog inte skulle bli manglade just nu, men lät dem ligga staplade på varandra. Alltså, hur dum får man vara? När min hjärna till sist insåg att det inte var någon bra idé, hade de redan möglat. Nu har jag köpt filmjölk för att se om jag kan få bort fläckarna. I värsta fall får jag väl försöka med klorin. Två av de drabbade lakanen var naturligtvis favoriter. Suck!

 

024

 

Ja, sedan skulle jag leda ett skott på ena honungsrosen vidare till lämpligt ställe. Naturligtvis bröt jag det. Behöver jag säga att det var det längsta skottet??

 

022

 

Behövde handla en del på plantskolan och sköt upp det till idag, eftersom jag ändå skulle in till Motala. När jag kom fram möttes jag av beskedet att de stängt för säsongen. Va?! Innan juli ens är slut.

Ja, och så har jag brutit toppskottet på en av mina paprikor och lyckats skvimpa ut en halv kopp kaffe över bordet, golvet och halva mig. Fast det var i alla fall utomhus.

Det känns nästan som om jag borde stanna i sängen resten av veckan. Misstänker starkt att jag utgör en fara för både mig och min omgivning just nu… ;-)

 

4 Responses to “Oflyt”

 1. Cecilia skriver:

  Tråkigt med tallriken och med lakanen. Men fläckarna får du nog bort, som sagt i värsta fall med klorin. Dutta på med tops så blir det inte så mycket och inte så stinkande. Du ska se att allt går bättre imorgon!

  • KataM skriver:

   Tops brukar vara bra vid klorinbehandling, men du skulle bara veta hur många mögelfläckar det handlar om… ;-)

 2. Birgitta skriver:

  Hej! Tråkigt med tallriken. Jag vet en smyckestillverkare som gör jättefina hängsmycken av just sådant porslin. Han brukar köpa tallrikar och koppar och slå sönder dem och sedan slipa dem fint osv.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  • KataM skriver:

   Jag har sett smycken gjorda av servisen berså. Jättefint! Fast jag funderar mer på att gjuta in bitarna i betong eller något, som mosaik. Får fundera lite, det är ju ingen brådska.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu