Statistik

september 4th, 2013

Jag har ganska nyligen fått tillgång till statistik på bloggen. Det är rätt kul att kunna se hur många besökare jag har (inte många, men fler än jag trodde) och var i världen de befinner sig.

Att en och annan nordisk granne hittar hit är ju inte så konstigt.

Ibland trillar det in besökare från väldigt otippade länder som Seychellerna. Jag tänker mig att det är resultatet av allmänt kringsurfande och jag undrar över vad de tänker när de hamnar hos mig och vad de egentligen sökte efter.

Men så finns det också en och annan besökare från till exempel USA och Kanada som faktiskt återkommer. Det gör mig lite nyfiken. Tittar de in för bildernas skull? Så speciella är de ju inte. Eller förstår de faktiskt svenska? Kanske någon av dem är svenskättling, har lärt sig lite svenska av äldre släktingar och håller kunskaperna uppe genom att läsa svenska bloggar.

Det är kul att fundera över sådant och fascinerande att inse hur världen krympt i och med Internet och dagens snabba uppkopplingar. Minns när jag satt där med mitt första telefonmodem, långsamt och dyrt att använda. När jag först hörde talas om det där med bloggar, läste en och annan, men inte vågade kommentera för att jag inte visste hur man gjorde. (Kanske trodde jag att datorn skulle explodera om jag gjorde fel? ;-) )

Får lite svindel när jag tänker på det och undrar vart allt ska ta vägen…

 

4 Responses to “Statistik”

 1. Birgitta skriver:

  Så där har jag också funderat när jag ser på besökarna från andra länder… Som du säger, de kanske råkar titta in en gång för att de surfat runt osv, men när de återkommer?

 2. Irene skriver:

  Ja, visst är det spännande med Internet och världen! Jag tittar ofta in, kommenterar ibland. Gillar din blandning av allt…

 3. Karin Möller Olsson skriver:

  Ja, världen både växer och krymper genom nätet. Och vi också.

 4. Malin Sjölinder skriver:

  Ja, världen är lite ibland!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu