Före detta kofta

september 13th, 2013

Här hänger vad som en gång var en favoritkofta.

 

002

010

Bortsett från det jag gjorde i slöjden, var det en av de första sakerna jag stickade. Det var för tio år sedan och jag köpte garnet på Solkustens spinnverkstad i Oskarshamnstrakten där det låg då.

 

013

Det är ett ganska tunt entrådigt ullgarn, lätt och varmt och koftan var en favorit i många år.

Med tiden blev den sliten och lagades med jämna mellanrum tills det inte gick längre. Nu har den legat och värmt garderobshyllan i ett par år och jag insåg att jag nog aldrig kommer att använda den igen. Men det är ett bra garn, som sagt, synd att bara låta ligga.

Så nu har jag med viss möda rivit upp den. Perfekt förkylningsarbete, faktiskt. :-) Tänker sticka en enkel tröja på rätt grova stickor att ha under jackan när vintervindarna drar fram över slätten. Lite spill blev det på garnet. Men koftan var rätt rymlig, så om jag gör en lite tightare modell kommer det säkert att räcka.

 

 

 

One Response to “Före detta kofta”

  1. Cecilia skriver:

    Bra att ta tillvara! Fin grå nyans dessutom, passar ju överallt!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu