Torsdagsbilder

september 26th, 2013

Hade ärende i Motala och passade på att handla lite när jag ändå var där.

Första anhalten blev Granngården. Hade tänkt köpa vitlök att plantera, men det hade de inte. Däremot blev det lite fågelmat och den här fröautomaten, som jag hoppas är lika fiffig som det verkar. Den har ett yttre nät, som de större fåglarna inte tar sig igenom. Så nu kanske jag kan slippa problemet med att skator och kajor äter upp det mesta av maten.

 

013

 

Lite höstväxter köpte jag också och när jag kom hem, bytte jag ut vissna petunior mot några av dem.

 

010

 

Sedan åkte jag och köpte lite kompletteringar till vävstolen. Skälspröt, skaftlås och en dubbelskyttel blev det. Men de fick inte vara med på bild.

Så lade jag ut det sista av singlet pappa hjälpte mig att hämta när han var har och målade i början av veckan. Gången mellan ytterdörren och garaget är bara stensatt till hälften. Förut var det lera och ogräs på andra halvan, som också låg en bra bit lägre. Det här var en enkel och snabb lösning, inte perfekt, men det blev bra mycket bättre än tidigare. Och så kunde jag fylla på med singel närmast väggen, där det förut låg pinnar. Måste ju täcka jorden intill huset för att katterna inte ska ha sin toalett där.

 

002

 

 

I växthuset ser det så magert och ynkligt ut nu när paprikorna är borta.

 

006

 

Men en av grönkålsplantorna som jag trodde att jag tagit kål (!) på, har överlevt och grönskar så fint.

 

003

 

Höstfärgerna börjar komma.

 

008

 

Och stararna har hittat mina fläderbär.

 

009

2 Responses to “Torsdagsbilder”

  1. Cecilia skriver:

    Verkar som du hade en bra dag i Motala, mycket blev gjort! Det ser så fint ut i din trädgård.

  2. Gunilla skriver:

    Är imponerad av alla paprikor och tomater. Paprikor fick jag inga och tomaterna är uppätna sedan länge. Lyckos du! Två frostnätter här redan. Fröautomaten till fåglarna verkar perfekt. Har samma problem med stora fåglar som skrämmer bort de små. Stora behöver också mat, men de kan ju äta på annat ställe.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu