Raggsockor

november 23rd, 2013

Känner för små, enkla och snabba projekt just nu. Så jag stickade ett par raggsockor i Järbos Raggi.

Jag började att sticka efter beskrivningen på banderollen. Men när jag kom till hälen förstod jag inte riktigt hur de menade. Vet inte om beskrivningen var dålig, eller om min hjärna inte hängde med ordentligt.

Hur som helst rev jag upp och började om från början med mitt favorit-sockmönster. Det finns här, en bra bit ned i högerspalten under rubriken Beskrivning på sockor i många storlekar. Från 20 till 47. Det finns två skäl till att det är mitt favvo-mönster. Dels passar hälen min fot så bra (och så är den väldigt lättstickad). Dels är det så lätt att anpassa till olika garngrovlekar. Det är bara att byta till en större eller mindre storlek i tabellen., fast behålla sin vanliga fotlängd så klart. I vanligt 4-trådigt strumpgarn brukar jag sticka efter storlek 36/37. Nu använde jag storlek 20/21 och sockorna sitter som en smäck.

 

002

One Response to “Raggsockor”

  1. Cecilia skriver:

    De ser ju helt perfekta ut, sitter som ett extra varmt och gott skinn! :-)
    Har aldrig kollat på Järbos egen sockbeskrivning men nu blev jag lite nyfiken både på den och på din länk. Tänk att det hela tiden finns mer att vilja utforska!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu