Inte riktigt den söndag jag tänkt mig

mars 30th, 2014

Idag skulle jag nästan bara ta det lugnt. Det enda jag planerade var att rensa ogräs i rabatten framför klättehortensian. Jag har jobbat på bra där sedan jag köpte huset och nästan blivit av med kirskålen. Men igår när jag såg två små fåglar hållas i rabattenoch göra nya små fåglar, kom jag på att jag kanske skulle rensa snarast. Jag har två holkar där och det är ju dumt att vara i vägen och störa just när det är dags för de små raringarna att sätta bo.

Det där rensningsjobbet skulle inte ha taget mer än tre kvart på sin höjd. Men när jag kom till kanten mot grinden, stötte jag på något hårt. Jag grävde lite och insåg att där låg en rad stenar, som förmodligen markerade rabattens ursprungliga gräns.

 

004

 

Den var inte ens i närheten av den nuvarande kanten. Gräsmattan, eller snarare mossan och ogräset, hade intagit upp mot en halvmeter rabatt på sina ställen.

Så jag spände upp ett snöre, tog fram spaden och började gräva.

 

002

 

001

 

Nu är kanten rak och fin, även om vilodagen inte blev riktigt så vilsam som jag tänkt. Nu måste jag bara hålla efter allt ogräs som antagligen kommer att sticka upp. Så kanske får jag lov att störa fåglarna i alla fall. Fast vill de inte bo där i år, så kan jag stå ut med det. Bara jag inte har skadat hortensians rötter.

One Response to “Inte riktigt den söndag jag tänkt mig”

  1. Anette skriver:

    Vilken supermysig trädgård du verkar ha! Ombonad och fin!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu