Större odlingsyta

april 11th, 2014

Det blev en liten köpt pallkrage också, liksom. För när jag fick mina nya odlingsbäddar, hade jag plötsligt ingen plats att odla squash och så kunde jag ju inte ha det.

Den står utanför det täckta området, för här ville jag inte ha markväv i botten. Jag tror att jag läst någonstans att squashen har ett djupt rotsystem, så jag vill ge den chansen att tränga ned så långt den vill. Så jag grävde bara bort grässvålen och satte dit lådan.

Det tar tid att fylla lådorna. Och det går åt mycket jord, fast jag fyller med pinnar och kompost i botten. Så varje gång jag kör förbi, stannar jag till vid järnaffären, travar in och köper fyra säckar jord. Snart frågar de väl om jag ska ha det vanliga. ;-)

 

005

 

Fast idag har jag inte hunnit med så mycket trädgårdsarbete. Klockan sju skulle jag lämna in bilen på service och eftersom bussförbindelserna hem är dåliga, fick jag så vackert stanna i Vadstena tills bilen var klar vid tre-snåret.

Inga större fel, tack och lov. Förutom själva servicen bara någon gummigrej till avgasrörets upphängningsanordning samt en lampa som behövde bytas. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min Skoda-låda, det har verkligen inte varit mycket problem med den trots att den har femton år på nacken. Billiga bilar är inte lyxiga, men de behöver uppenbarligen inte vara dåliga. Nu ska jag bara beställa tid för besiktning, så får vi se om jag är lika glad efter den.

One Response to “Större odlingsyta”

  1. Anette skriver:

    Det ser härligt ut! Tänk när det börjar växa! Häruppe kör vi Volvo. Pålitlig, och lättlagad :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu