Ett löst mysterieum

april 26th, 2014

Något har ätit på mina kålplantor. Inga djur har synts till och kalasen verkar äga rum nattetid. Här är ett exempel på en totalt kaläten broccoliplanta:

 

001

 

Jag nämnde det för mamma som föreslog tvestjärt och det lät ju rimligt. Så jag gjorde ett par fällor bestående av wellpapp hoprullad i plastkrukor. Dem vände jag sedan upp-och-ned och lät stå direkt på jorden.

 

002

 

Idag vittjade jag dem och hittade, inte tvestjärtar, men väl gråsuggor. En snabb googling lärde mig att vissa arter gärna äter levande växter. Det var en nyhet för mig, trodde bara de åt förmultnade växtdelar.

Nu får väl fällorna stå där och jag får så vackert vänta med att plantera ut de plantor jag har kvar tills jag inte fångar några fler gråsuggor. Jag fattar ju att de trivs där i fukten under fiberduken, men vet inte om jag vill ta bort den med tanke på kålfjärilar och annat. Det är lite som att välja mellan pest och kolera.

One Response to “Ett löst mysterieum”

  1. Anette skriver:

    Ack ja, tänk så mycket elände man slipper genom att inte odla ;-) . Men ack så avundsjuk jag är när alla börjar äta av sina odlingar! Människor alltså, inte gråsuggor!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu