Flora och fauna en majdag med trettio grader i skuggan

maj 23rd, 2014

Klematisen blommar för fullt och rhododendronens knoppar håller just på att brista.

 

009

 

006

 

Och på en av mina tomatplantor fick jag syn på den här. :-)

 

011

 

Mindre trevligt är det med alla bladlöss, jag har klämt massor på en av mina rosor.

Och ännu värre är det att jag hittat trips på växthusplantorna. Jag har lyft ut alla jag orkar bära, tänker att det är bra om de inte står för tätt. Och sedan har jag sprutat dem. Gifter vill jag ju inte använda, men det här var ett medel godkänt för krav-odling, som jag köpte förra året och turligt nog hade kvar av. Nu är bara frågan om jag vågar låta krukorna stå kvar ute över natten. Varmt nog kommer det att vara, men blir det regn så riskerar plantorna att bli dränkta. Jag har inte tak nog att ställa allt under.

Lite trevligt på djurfronten är det också. Den här sötnosen hoppade plötsligt fram ur en rabatt. Varsågod kompis, ta för dig av alla sniglar du kan hitta!

 

004

 

Undra

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu