Hög tid för en trädgårdsrapport!

juni 9th, 2014

Det är länge sedan det kom en trädgårdsrapport, så nu är det dags.

Minns ni tomattoppen jag lyckades bryta av och som jag satte i jord? Den mår alldeles utmärkt, även om frukterna sitter långt ned.

 

023

 

En annan planta missade jag att tjuva. Ny får den växa som den vill. Fast den blir så yvig, så den får inte plats i växthuset utan har sin stadigvarande plats på terrassen.

 

025

 

Både tomater och paprikor är otroligt mycket tidigare än förra året. En kombination av tidigare sådd och varmare vår. Av paprikorna är den jag sparade sedan förra året längst kommen. Så stora papikor hade jag inte förrän i augusti i fjol.

 

001

 

005

 

Squashen har också satt ordentlig fart och de första små knopparna har visat sig.

 

009

 

Auberginerna är lite roliga. De som får stå ute vid tjänligt väder får lila blad, till skillnad från dem som får hålla sig i växthuset.

 

cats

 

Ängen är vacker, fast svår att fota. Här är i alla fall ett försök. Odlingbäddarna i bakgrunden blir frodigare för varje dag.

 

015

 

Några av de ängsblommefrön jag sådde i höstas har tagit sig. Den här klövern är i verkligheten ännu rödare än på bild.

 

020

 

Pionknopp.

 

028

 

Vallmo.

 

 

033

 

Blommorna i stenpartier har rotat sig och klarat de kraftiga regn vi haft riktigt bra.

 

031

 

Honungsrosen är proppfull av knoppar – tyvärr älskade inte bara av mig, utan också av bladlössen.

 

018

 

Sist och slutligen, har jag skördat mina första morötter. Det är de små runda som jag sådde i balkonglådan i växthuset i mars. Dem ska jag njuta av till kvällsmat. :-)

 

034

2 Responses to “Hög tid för en trädgårdsrapport!”

  1. Ann-Sofie skriver:

    Det är rätt tidigt skörd det. Själv var jag sen med sådden och det får jag äta upp nu. Övervintra paprika? Det har du väl gjort på fönsterkarmen då, eller? Skar du ner plantan eller fick den vara så stor som den var?

    • KataM skriver:

      Precis, den fick stå i mitt ljusaste fönster, men utan extrabelysning. Jag ska ner den till ca 15 centimeter, med bara några få blad kvar. Vacker var den inte, men nu är jag väldigt glad att jag testade.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu