Skördetider

augusti 4th, 2014

Här skördas mer eller mindre dagligen, känns det som.

Tomater plockar jag in ungefär varannan dag, mixar och fryser in i plastpåsar.

 

cats

 

Idag tog jag mig också an sellerin. Den får bli örtsalt, mixad tillsammans med salt och torkad på låg värme i ugnen.

 

005

 

 

006

 

Förra året frös jag in stjälkarna. Nu var  de ännu så späda, så jag provar att mixa dem för sig och göra ett grövre örtsalt av dem. Det kanske inte alls blir bra, men jag ville i alla fall prova. De är inte torra än, för de var mycket blötare än bladen, så jag får vänta på resultatet.

 

009

 

Värmen har fortsatt och ett tag på eftermiddagen var det riktigt jobbigt. Men sedan kom en åskurladdning följt av ett kort men uppfriskande regn. Det gav bara en millimeter, men vilken skillnad det blev!

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu