Idag fick jag paket igen. Ett ännu bättre än fredagens. Efter min lilla utflykt förra söndagen letade jag efter olika metoder att bevara svamp och förstod att det finns elektriska svamptorkar, som inte alls är svamptorkar utan mattorkar. Och plötsligt såg jag lösningen på problemet med min överfulla frys.
Jag googlade, läste tester och omdömen och insåg att i det här fallet hänger priset väl ihop med kvalité och funktion. Nu hade jag ett kuvert med ”extrapengar”, sådana jag fått i present och sparat för att göra något bra med och de räckte ganska precis till en av de dyrare torkarna. Så jag slog till och sedan har jag väntat som ett barn väntar på julafton.
Nu står den och torkar en provomgång med lite kryddörter, men sedan ska det också torkas grönsaker. Och svamp såklart, hoppas jag kan hitta mycket av den varan. Det har regnat idag men är fortfarande rätt varmt, så det finns hopp om det.
Jag hade beställt två böcker om att torka mat på biblioteket också och de kom idag de med. Vältajmat, får man säga.
Nu ska jag bara lära mig det här. Både hur man torkar och hur man sedan förvarar. Det är nog en av de där sakerna som kräver den fingertoppskänsla man bara kan få genom erfarenhet innan det blir riktigt bra. Spännande är det att leka och experimentera i köket och blir något förstört, sätter jag upp det på lärdomskontot.
Hej !
Jag har haft min tork i ca 10 år och torkar svamp som jag
packeterar i strösockerpåsar som jag har sparat för ändamålet.
Lycka till med torkningen
Det ska bli spännande att se hur det blir! Och kanske få smaka…