Flätor

september 8th, 2014

Jag flätar vidare och nu börjar det bli lite knepigt. I början gjorde man i grund och botten likadant, det var bara antalet trådar och hur man placerade färgerna som avgjorde hur det blev. Men nu flyttar man garnet på ett mycket mer oregelbundet sätt och tappar jag koncentrationen, blir det gärna fel. Fast kul är det ändå.

Mindre kul är det däremot att fota flätorna – det är jättesvårt att få det bra. Men några exempel ska jag ge. Det är de sista av de lätta flätorna.

014

008

 

011

 

012

 

 

3 Responses to “Flätor”

 1. Anette skriver:

  Oj, nu har jag missat flera inlägg här! Spännande med mattorken! Gubben min gjorde en svamptork i flera våningar för några år sedan när vi hittade tonvis med trattkantareller och myggfönstren inte räckte till :-) . Jag får ta och lägga upp den på bloggen framöver igen så du får se. Ska bli skoj att höra om att torka annat än svamp. Har aldrig provat det. Flätorna blir jättefina. Jag tittade på youtube hur det går till och det ser ju riktigt roligt ut!

  • KataM skriver:

   Ja, lägg upp torken! Det är alltid spännande att se hemmagjorda lösningar, även om jag själv inte är så hemma just på hårdslöjd. :-)

 2. Ann-Sofie skriver:

  Det blir ju jättefint. Band och snoddar har man alltid användning för. Det är bara roligare om man kan få fina och hemmagjorda istället för trista köpe-. Själv kör jag på med brickvävandet just nu. Det ser ut som om man kan göra liknande saker med din bandgrunka. Jag följer dina framsteg med spänning.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu