Mina första torknings-lärdomar

september 9th, 2014

Igår torkade jag persilja och bladen av fänkål. Det tog längre tid än jag trott. Persiljebladen gick rätt snabbt, men jag hade låtit en del smala stjälkar vara kvar och de tog tid på sig. Bara blad nästa gång, alltså. Fänkålen var svårtorkad, tog betydligt längre tid än persiljan.

I instruktionsboken står det att man ska lägga gasväv i ollorna (brickorna man torkar på) när man torkat örter. Det hade jag inget, så det fick vara. Men jag insåg snabbt att det inte var någon god idé – när bladen torkade ramlade det igenom småbitar så fort jag rörde vid dem. Jag lade dit en silduk i brist på bättre, men jag får nog se till att skaffa gasväv. Frågan är bara om det går att få tag på lite större bitar, det finns väl mest i form av kompresser. I värsta fall får jag väl väva…

Nu torkar jag mindre mängder av tomat, gurka, squash, paprika och aubergine. De ska ha samma temperatur, så då går det ju bra att kombinera. Auberginen provar jag att torka både skalad och oskalad för att se om det blir någon skillnad. Skalet är lite segt, så jag tippar på att det blir bättre utan.

002

 

Nu är det bara att vänta. Jag hoppas att det blir bra.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu