Hittills har jag nästan inte använt mig av grönsakerna jag torkade, eftersom jag behövt skapa utrymme i frysen. Men nu finns det lite hål för adventskakor, så idag bestämde jag mig för att göra ett litet torkade-grönsaker-experiment.
Först hällde jag lite av varje i en gratängform. Det blev lök, purjo, aubergine, squash, selleri, paprika, rödbeta och kålrot.
Sedan slog jag över nästan kokande vatten. Efter ett par timmar hade jag mjuka grönsaker i ett härligt rött spad.
Det var lite väl mycket vatten kvar, så jag slevade i mig några matskedar. Det var väldigt smakrikt och gott. Sedan hade jag i grädde, crème fraiche, kryddor och riven ost och gratinerade det hela. Åt det sedan med lite fiskrester. Det var riktigt gott.
Nu vet jag alltså att det fungerar bra. Nästa år ska jag torka mer, det är då säkert. Och så smidigt det var att ha jobbet med att hacka och skära gjort!
Jag som inte är lika gör-det-självig som en viss syster, har köpt något (för mig) nytt idag. Kunde inte motstå frestelsen utan köpte en burk frystorkade rabarber. Ett litet tips även om det få bli torkat utan frys.