Strippad puff i bitar

januari 10th, 2015

Nu är puffen avklädd. Jag är rätt trött på nubb kan man säga. Det här är bara de som jag fick ur i gott skick och som alltså skall sparas.

020

 

006

 

Stolklädseln jag fick av mamma räcker tyvärr inte. Men efter att ha letat i tygaffären utan resultat, kom jag på en riktigt rolig idé. Tänk om jag skulle ta chansen till lite yllebroderi! Det är ju så vackert och det enda försök jag gjort blev jag nöjd med. Så nu har jag varit en sväng till Ull & Garn och köpt tyg. Och det blev faktiskt gratis, för jag betalade med en härva garn jag fick över efter senaste tröjan och den i sin tur hade jag köpt med presentkort. Ullgarn att brodera med har jag.

007

 

 

Sitsen tänker jag klä med fårskinn om jag lyckas sy ihop de här bitarna som jag köpt för nästan ingenting på loppis, med tanken att de säkert skulle komma till användning någon gång. Jag har hittat en beskrivning på hur man gör och har allt utom kanske en skinn-nål. Men det kan jag i så fall låna.

013

 

Lyckas jag inte med skinnet, kan jag alltid göra yllebroderi på toppen också.

 

Det här ska bli kul, för lyckas jag bra kommer det att bli sååå snyggt. Håll alla tummar och tår ni har nu, så att jag inte ställer till det för mig.

4 Responses to “Strippad puff i bitar”

 1. Anette skriver:

  Spännande! Det kommer att bli fantastiskt det är jag säker på. Nu när jag såg din ”strippade” puff fick jag idén att man skulle snickra ihop en från början.

  • KataM skriver:

   Ja, det kan inte vara alltför svårt. Ännu häftigare att ha en som är hemgjord från grunden.

 2. Cecilia skriver:

  Det kommer bli fantastiskt! Du klarar det galant utan mina tummar men jag håller dem ändå om du vill!

 3. Ann-Sofie skriver:

  Gosh så snygg den kommer att bli.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu