I dessa trötta dagar…

mars 12th, 2015

…går det inte fort framåt med stickningen. Men jag lovade ju att skriva något om hur jag skarvar när jag byter garn på varje varv, och nu har jag kommit långt nog för att se att det fungerar.

Efter några mindre lyckade försök med andra metoder, bestämde jag mig för Russian Join. Helt osynligt blir det inte, men bra nära. Det som mest gör att skarvarna syns är nog att bytet inte alltid blir på exakt samma ställe. Här pekar jag på skarvningsraden, eller vad man nu ska kalla det. Det syns tydligt att jag fått två svarta maskor över varandra precis vid fingertoppen. Jag vet inte hur jag ska kunna undvika att det händer ibland, eftersom det hänger på så många faktorer.

 

002

 

 

Nöjd är jag i alla fall hittills och den täta, oregelbundna randningen gör det spännande att se vad som händer med tröjan. Det är en typisk bara-ett-varv-till-stickning

2 Responses to “I dessa trötta dagar…”

  1. Cecilia skriver:

    Det ser ut att bli en fantastisk tröja och skarvarna syns inte, själva oregelbundenheten gör ju att det mycket väl av ren slump kan bli sådär!

  2. Anette skriver:

    Så nära osynligt som det bara kan bli! Underbart med denna färgprakt. Heja!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu