Idag har jag ätit årets första egenproducerade sallad. Persilja och gräslök har jag haft ett tag, men nu kunde jag också skörda de första små salladsbladen och den allra första rädisan från krukorna i växthuset.
I trädgården börjar blomsterfröjden. Tulpanerna är på gång och gräsmattan är svårklippt på grund av alla gullvivor.
Lite har jag jobbat. En hink med bortrensat ogräs har det blivit. Och så har jag gjort i ordning en spaljé vid nya terrassen. Där ska jag så krasse som ska få slingra sig upp och ge lite insynsskydd och skapa skönhet.
Jag har inte lyckats så väl med krasse tidigare. Nu läste jag ordentligt på påsen och fick klart för mig att den vill ha näringsfattig jord. Så jag har blandat ut lerjorden med lite annat. Hoppas det gör susen. Planen är att så småningom plantera något flerårigt klättrande här, men i år får det bli en tillfällig lösning, jag vill fundera vidare på hur jag egentligen vill ha det.
En doftande kaprifol kan du ha! (Läs: skulle jag ha!:-D )
Sååå avundsjuk på dig som kan odla en inte så liten del av det du äter!
Vad är det för ställning(blivande insynsskydd)? Det ser väldigt praktiskt ut. Vi behöver mycket sådant pga vinden.
Jag har köpt den på Wexthuset. Sök på ”trådspaljé”.