Nya bekantskaper

april 25th, 2015

I torsdags hade jag besök av en faster och farbror. De gav mig två plantor, en minigurka och ett kapkrusbär. Jättekul! Gurka odlade jag ju förra året, men det var en frilandssort, den här måste bo i växthuset. Jag har haft både växthusgurka och kapkrusbär i tankarna, men inte kommit till skott. Tänk att de kunde pricka så rätt!  Krukorna de stod i var fulla med rötter, så nu har jag planterat över dem i stora krukor.

001

 

Jag börjar inse att jag behöver fler krukor. Får skaffa det veckan efter valborgshelgen, när jag ska in till Motala och besiktiga bilen. Jag använder mig mycket av hinkar, men det som ska stå på terrassen permanent är det roligt att ha lite snygga krukor till. Det får nog bli fler likadana som den vita på bilden. Vanlig simpel plast, men rätt snygg ändå. Keramik är ju snyggast, men det funkar inte när jag måste kunna flytta in växterna nattetid, eftersom ryggen är lite skröplig. Det ska bli skönt när nattemperaturen tillåter fler växter att stå i växthuset dygnet runt – just nu är det en fasligt bärande.

One Response to “Nya bekantskaper”

  1. Cecilia skriver:

    Spännande med nyheter!
    Vi gick loss i frökatalogen så här ska odlas allt möjligt och omöjligt! Jordmandeln kom i torvkruka idag. Edelweiss sådde jag igår och på balkongen vajar djungelgurkorna som jag planterat om en gång redan, de växer snabbt!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu