Sen premiär

juni 13th, 2015

Idag blev det för första gången i år frukost på lilla terrassen där morgonsolen värmer så gott. Det känns väldigt sent, men våren har ju regnat bort. När jag satt där, konstaterade jag att blåmesarna som bodde i holken men försvann, har ersatts av ett annat fågelpar. En liten gråbrun oansenlig fågel skuttade ängsligt omkring i trädet innan den kröp in. Jag kunde inte identifiera den, men såg i ögonvrån något svart och vitt flyga iväg, så en gissning är svartvit flugsnappare.

Medan jag intog min frukost gladdes jag också åt att jordgubbarna har satt ordentlig fart de senaste dagarna. De börjar till och med rodna lite lätt. Kanske snart dags att sätta nät runt krukan, för det här vill jag inte dela med mig till fåglarna av.

002

 

En annan sak som satt fart är gurkan. Den har stått så still i växten att jag nästan börjat fundera på om något var fel. Men igår såg jag från morgonen till kvällen hur den blivit större och den har växt på sig under natten också.

005

 

Jag har fortsatt att ha den inne i ateljén, men flyttar ut den i solen dagtid när det är riktigt varmt och det trivs den tydligen bra med. Fast när den når toppen på sin bambupinne, måste jag fatta något slags beslut om hur jag ska göra fortsättningsvis. Jag har lite olika tankar kring det.

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu