Fyllt på garnlagret lite grand

september 23rd, 2015

Igår var jag på stickcafé och lyckades faktiskt komma en bra bit på sjalen utan att sticka fel alls. Det gjorde under för sticklusten, kan jag säga. :-)

Lite garn blev också köpt. Rea pågår och bland de billiga garnerna fanns Järbos entrådiga gästrike. Jag har tittat på det lite från och till i några år, men tänkt att det nog skulle gå åt många härvor av ett så pass tunt garn. Men nu kom jag på att man kan sticka en ganska gles tröja att dra ovanpå något annat när det är kallt. Hittade ett mönster på just en sådan tröja och insåg att det skulle räcka med två härvor och det kostade bara 40 kronor styck. Så jag slog till.

006

Nu är jag såå sugen på att börja. Kanske tar jag och nystar garnet idag och börjar med att sticka några provlappar för att se exakt vilken stickgrovlek jag ska välja. Jag fundera också på om jag ska välja rätstickning, slätstickning, mosstickning eller kanske någon kombination. Tänk vad fint det vore om jag kunde bestämma mig lite snabbt för en gång skull!

3 Responses to “Fyllt på garnlagret lite grand”

  1. Cecilia skriver:

    Äsch, fortsätt du att skynda långsamt! Det brukar ju bli bra när du tänkt klart!

  2. Cecilia skriver:

    Om häftet du har är skrivet av Nusse eller mågot liknande förnamn så var det via det jag lärde mig första gången men med den erfarenheten i bagaget så gick det mycket lättare med hjälp av klippet!

  3. Anette skriver:

    Vilken fin färg! Säger detsamma skynda långsamt så ordnar det sig!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu