Hemma igen

december 28th, 2015

Efter fem fina juldagar på Heliga Hjärtas kloster är jag hemma igen, lite trött men nöjd och glad.

003

 

004

Och vinter hann det bli under mina dagar där, precis som förra året. Den här gången hade jag faktiskt kommit ihåg att lägga in snöborsten i bilen, för att slippa sopa med systrarnas piassavakvast. Däremot åkte jag i lågskor och tänkte inte på att ta med kängorna, så det blev lite dåligt med promenerandet. När jag kom hem och klev in med de blöta skorna på plastmattan i hallen, halkade jag dessutom omkull. Så nu sitter jag här med en smått värkande vrist. Men det går väl över.

En av de andra gästerna hade med sig ett ”pyssel” som jag aldrig hört talas om tidigare – quilling. Hon lät dem som ville prova på och jag blev sittande en lång stund. Det går ut på att snurra ihop smala pappersremsor och forma dem på olika sätt. Jag tror hon sa att det finns femtio grundformer.

006

 

Sedan kombinerar man dem på olika sätt. Man behöver så klart ha många fler än så här för att få till det på riktigt, men något i den här stilen kan det bli:

008

 

 

011

 

 

Vill ni se vad man kan åstadkomma när man verkligen behärskar konsten, så titta här.

När jag kommit hem, gick jag in på bibliotekets hemsida och reserverade två böcker om quilling. Nu ska jag bara köpa lite grejer också, för det här måste jag göra mer av!

3 Responses to “Hemma igen”

 1. Cecilia skriver:

  Trist med foten, hoppas det bättrar sig snabbt!

 2. Cecilia skriver:

  Äh, tryckte fel…
  Quilling var nytt för mig med, ser fram emot dina alster! Kul med ny inspiration!

 3. Anette skriver:

  Jag hade gärna kunnat spendera några dagar i kloster nu efter all julmat och alla människor här hemma ;-) . Det lät rofyllt. Och det där pysslet ser jättespännande ut. Kanske något man skulle prova på! Ha ett fint nyår!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu