Jord under naglarna

februari 8th, 2016

Äntligen är jag igång med årets sådd, det är fjorton dagar senare än förra året. När jag tittade efter i förra årets odlingskalender, upptäckte jag att jag hade småplantorna ute en liten stund, om än under lock, den 9 februari förra året.

Men nu, som sagt ligger de första fröerna i jorden och väntar på att gro. Mest nyfiken är jag på bomullsfröerna jag sådde inspirerad av HannaKristine.

Det enda tråkiga är att nu kommer tvättstugan att vara ett kaos av jord, krukor och fröpåsar några månader. Det gäller att passa sig, så att inte tvätten blir smutsig igen innan den ens hunnit in garderober och lådor.

CIMG1424

3 Responses to “Jord under naglarna”

  1. Cecilia skriver:

    Härligt! Skulle verkligen vilja ha någon form av grovkök när det drar ihop sig till odling eller omplantering. Jag gör en del på balkongen och en del i köket och sedan är vardagsrummet belamrat med småkrukor i flera veckor innan de kan planteras ut.

  2. Hanna-Kristine skriver:

    Det ska bli så spännande att följa din bomullsplantor. Tack vare dig fick jag ner mina fröer i jorden också, så nu bara väntar jag på att dom första hjärtbladen ska titta fram. =)

    • KataM skriver:

      Då är våra fröer sådda nästan samtidigt. Det ska bli spännande att se hur de utvecklas i förhållande till varandra.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu