Sköna maj, välkommen!

maj 2nd, 2016

Idag har det varit årets första så där riktigt sköna vårdag. Det började visserligen med bara ett par plusgrader och mulet. Men sedan kom solen fram och det blev hela sexton grader i skuggan.

Första tulpanen har slagit ut. :-) Den står som i ett blått hav av andra blommor och lyser upp.

CIMG1693

 

Till middag skördade jag kirskål och några syrliga, odlade blad som jag glömt namnet på. Av detta blev en stuvning som åts tillsammans med strömmingsflundra och solrosskott.

CIMG1692

 

CIMG1695

 

 

Annars har jag ägnat största delen av dagen åt mina odlingsbäddar. I den en av dem har jag sått morötter, rädisor, sallat och annat. Men det stora jobbet har varit att förbereda för utplanteringen av kålväxterna.

Förra året köpte jag ett nät som stoppar kålfjärilar, jordloppor och annat, men som går att vattna rakt igenom. Då nästade jag bara fast det på ställningen. Nu bestämde jag mig för att formsy det, för att underlätta för  mig själv framöver.

Det var inte lätt. Materialet är ett halkigt plastnät utan tillstymmelse till samarbetsvilja. Jag provade flera idéer som inte fungerade. Till sist satte jag ställningen på plats…

CIMG1696

 

…klippte till bitarna och tråcklade ihop dem på ställningen.

CIMG1698

 

Sedan sydde jag ihop på maskin precis vid sidan av tråckeltråden och höll tummarna.

Jag skulle knappast vinna en sömnadstävling med det jag åstadkom. Det är lite snett och vint, med ojämna fållar. Men på håll ser det helt okej ut och funktionen är det nog inget fel på. Alltså är jag nöjd.

CIMG1700

 

Nu ska jag ta det lugnt resen av dagen och se till att komma tidigt i säng. Klockan sju i morgon bitti ska jag vara inne på verkstaden med bilen. Den har ett hål någonstans på avgassystemet och låter enligt uppgift som en raggarbil och så kan jag ju inte ha det… ;-)

 

 

3 Responses to “Sköna maj, välkommen!”

 1. Cecilia skriver:

  Det blev ju väldans fint! Jag försökte sy dragkedja i ett båtkapell för några år sedan…mardröm och fult blev det. Knappt funktionellt heller…
  Lycka till på verkstan!

 2. Anette skriver:

  Nu gjorde du mig riktigt sugen på strömmingsflundra! Det är väl kul att åka omkring som en raggare :-) .

  • KataM skriver:

   Jag hamnade faktiskt en gång med min lilla Skoda mitt i en cruising. Där satt jag omgiven av stora amerikanare och kunde omöjligt ta mig någonstans. Jag möttes av många leenden, kan jag säga.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu