Systradagar 1

maj 8th, 2016

Syster Yster och jag åker gärna på konstrundor och i helgen var det Konst runt Omberg, så hon kom hit torsdag-fredag.Vi hann se mycket fin konst, en del konstig konst och en del som inte var konst alls. Har man två dagar på sig så hinner man en del. Så mycket faktiskt, att jag nog får dela upp det på flera inlägg.

Det är en rolig konstrunda, för den har sådan bredd. Det finns till exempel tavlor, skulpturer, keramik, silversmide och textilkonst.

När jag ser på konst brukar jag inte fotografera. Del tar det bort närvaron, dels tycker jag inte att det känns helt okej att fota utan att först ha fått konstnärens tillåtelse. Men lite trädgårdskonst av det mer förgängliga slaget fick mig ändå att ta upp kameran. Titta bara vad man kan göra av en rostig järngryta och nedklippta ros-stjälkar.

CIMG1730

 

Och det här var ju faktiskt lite kul. Det känns som något man kunde inspireras av och göra tillsammans med barn.

CIMG1728

 

En konstnär jag tyckte mycket om var Gebbe Björkman. Det var en ny bekantskap för mig, men han är väletablerad, har till och med målat nobelprisdiplom. När jag fick syn på en trave böcker med titeln Korp som han illustrerat, så kunde jag inte hålla fingrarna från plånboken.

CIMG1784

 

Korpen är en av mina favoritfåglar och den fick min röst när det var omröstning om Sveriges nationalfågel för ett tag sedan. Jag hade faktiskt stått och tittat på korpar i keramik hos en konstnär vi var hos tidigare, men insett att jag inte riktigt visste var jag skulle ha den. Men en bok är ju lite mer lättplacerad. När jag fick frågan om jag ville ha den signerad, tackade jag så klart ja. Och då visade det sig att i signeringen ingick en akvarell av en korp.

CIMG1786

 

Det var så fascinerande att se hur han bara slängde ihop den där bilden på några minuter, samtidigt som han pratade oss som stod och tittade på. Man blir lite avundsjuk…

Fler bilder från själva konstrundan blev det inte och resten sparar jag till ett annat inlägg. Så fortsättning följer…

 

 

 

 

 

2 Responses to “Systradagar 1”

  1. Cecilia skriver:

    Trevligt att lägga två hela dagar på att verkligen åka runt och uppleva!

  2. Anette skriver:

    Var in nu på hans sida. Vilka fantastiska naturmålerier han gör! Avis på boken med signering!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu