Blommor och grönt

maj 18th, 2016

Igår var en lagom varm dag, efter några dygn med bara fem plusgrader och regn, och dessutom kände jag mig nästan helt bra från förkylningen. Så jag planterade över samtliga tomatplantor i deras slutgiltiga krukor och hinkar. Och de som ska ha sin plats i växthuset fick flytta in. Jag tror inte att det kommer att bli lägre nattemperaturer framöver än att de klarar sig där. I värsta fall klär jag in dem i fiberduk, det brukar vara effektivt.

CIMG1806

 

Skönt att få det gjort, nu är det betydligt färre plantor som ska flyttas ut varje morgon och in igen på kvällen. Ett fasligt bärande har det varit de sista veckorna. Näst på tur står paprika, men de är behändigt små än så länge.

Det jag borde ta mig an i morgon om jag orkar, är trädgårdslandet. Det hade varit perfekt att rensa när det regnade, för ogräset växer så det knakar. Men det satte förkylningen P för. Längst till höger växer gröngödslingsväxter som borde varit nedmyllade för länge sedan, men det har inte blivit av.

CIMG1807

 

Tack och lov är det inte bara ogräset som växer. Det blommar fint också.

CIMG1801

 

CIMG1802

 

 

CIMG1803

 

CIMG1804

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu