Sand

juni 3rd, 2016

Idag hade jag föräldrarna på besök och mamma berättade att hon sett ett inslag på TV om att odla morötter i sand. Då kom jag på att jag faktiskt tänkt att prova sandodling. Det kändes lite snopet, men så fick jag syn på den fula zinkbaljan den förre ägaren lämnade kvar. Den har använts till odling tidigare och har hål i botten.

CIMG1899

 

Och så har jag ju högen med sand som blev över när vi anlade nya terrassen. Den är rätt ogräsbemängd och en del av det som växer där är rotogräs. Dessutom är sanden grövre än den sandlådesand man enligt instruktionerna ska använda. Men den ligger ju där, så varför inte prova. Går det, så går det.

CIMG1900

 

Så nu är baljan fylld, vattnad och besådd.

CIMG1902

 

Tyvärr är fröna för gamla och jag märker på dem jag sådde tidigare att grobarheten  är ganska dålig. Och inte hade jag så många fröer kvar, heller. Så jag får köpa en påse till och fortsätta en annan dag. Men det gör ju inget om man sår i omgångar. Bättre med en utdragen skörd än att allt blir färdigt samtidigt.

Näring fixar man med hjälp av gräsklipp, hackade nässlor och annat. Jag har fått skippa täckodling i odlingskragarna för att åkersniglarna trivs alldeles för bra under det fuktighetsbevarande grästäcket. Jag hoppas att de inte är lika förtjusta i att krypa omkring i sand.

2 Responses to “Sand”

  1. Anette skriver:

    Spännande! Jag har försökt övertala Gubben min att vi ska ha några pallkragar att odla i på tomten för att slippa gå ända ner till potatislandet och rensa/skörda. Men en balja sand kan jag ju fixa alldeles själv!

  2. Cecilia skriver:

    Trevligt, hoppas att det går bra!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu