Får jag lov att presentera Elin

augusti 2nd, 2016

Jag har varit hemma hos föräldrarna ett par dagar, eftersom pappa fyllt år. Fast man kunde ju tro att det var min födelsedag, för i rummet jag skulle sova i stod hon och väntade på mig, Elin.

CIMG2268

 

 

 

En klädaffär är på väg att läggas ned och när mamma fick se ett gäng sådana här, frågade hon om de var till salu. Och det var de. :-)

Namnet hittade pappa på. Jag fick den på hans födelsedag, som också är Elins namnsdag. Men namnet var faktiskt fiffigare än han visste, för när jag stod och fållade min kjol dagen innan, dagdrömde jag om en provdocka. Det blir så mycket enklare att få en jämn fåll om man kan mäta från golvet, men det går ju inte att göra på sig själv. Så det är faktiskt en drömflicka.

 

Nu har hon ju inte mina mått, men jag vet att jag sett instruktioner på nätet om hur man fixar det. Och så ska jag stabilisera henne, för hon är lite vinglig. Jag satte dit en bambupinne för att se om det skulle hjälpa med ett extra stöd och det gjorde det. Men jag ska fixa till något snyggare.

Själva födelsedagsfirande var väldigt roligt. Mamma hade bjudit in en av våra kusiner med familj i hemlighet och min systerdotter kom också utan att pappa visste om det. Han kan vara svår att överraska, listar oftast ut att det är något på gång. Men den här gången blev han paff på riktigt. Och som det inte är så ofta vi träffas var det väldigt roligt att ses. Min ork räcker inte riktigt till för så mycket ”ståhej”, men det var absolut värt tröttheten nu efteråt. Får ta det lugnt och vila några dagar.

 

2 Responses to “Får jag lov att presentera Elin”

  1. Cecilia skriver:

    En sådan rolig och bra överraskning! Det där med dina mått är ju inte helt nödvändigt om du inte gör tajta saker. Och en kjollinning kan ju nålas in medan man mäter upp fållen, tänker jag!

  2. Stina skriver:

    Hos mig har Julia flyttat in. Hon är inte så nätt och fin som Elin! Tvärtom så är hon kutryggig och rund om magen, precis som jag. Under sin kroppsstrumpa har hon bruna klisterremsor och gipsbindor. Hon ska hjälpa mig i syrummet och verkar tåla att man sticker nålar i henne.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu